Domů » Blog » Slovem i fotografií » Požár skládky odpadu v Druzcově

Požár skládky odpadu v Druzcově

V pátek 19.7.2013 v 09:35 hod. byl ohlášen požár na skládce odpadu v obci Druzcov u Osečné v lokálním rozsahu 5 krát 5 metrů.

Kvůli větru se ale požár velmi rychle šířil a při příjezdu prvních jednotek hasičů již byla zasažena plocha zhruba 50 krát 40 metrů. Hasiči z jedenácti jednotek museli zasahovat v dýchacích přístrojích, protože ze skládky se valil hustý a jedovatý kouř, který pomalu zasahoval celé rozsáhlé údolí pod Ještědským hřebenem. Hasičské vozy jezdily kyvadlově doplňovat vodu z blízkého rybníka v Osečné (asi 2 km vzdáleného).

Hasiči byli vybaveni dýchací technikou a kvůli vysokým letním teplotám byl pro ně zásah velmi fyzicky náročný, museli se tak pravidelně střídat a doplňovat tekutiny. Jelikož šlo o dlouhotrvající zásah v dýchacích přístrojích, dorazil ze stanice Liberec protiplynový a chemický kontejner s plnicím zařízením tlakových lahví.

Před polednem byl požár lokalizován - v tu dobu bylo zřejmé, že vybrané jednotky tu budou dále dohašovat minimálně ještě asi čtyři hodiny. Příčiny požáru nejsou známy, událost je v šetření Policie ČR.

Na hrázi rybníka stál natrvalo jeden hasičský vůz, který fungoval, jako přečerpávací, kdy vodu rovnou tlačil do nádrží přijíždějících hasičských vozů.

Vložit na facebook Vložit na twitter Záložka na Delicious

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace